Din order

Ernströmgruppen AB

Koncernmoder

OM ERNSTRÖMGRUPPEN

Ett snart 100-årigt, privat industrikonglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom utvalda framtidsnischer. En pigg 100 åring!

HUR ARBETAR ERNSTRÖMGRUPPEN?

Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa hos småföretagandet med det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte.

Vi värnar om att nordiska företag, som av olika skäl skall säljas, kommer in i en ägarmiljö där deras unika förutsättningar till fortsatt utveckling tas till vara. 

I vår företagsgrupp utvecklas och utmanas företagen i en decentraliserad miljö ledda av kompetenta affärskvinnor och affärsmän. Vi har ingen exitstrategi för våra företag, utan ser oss som ägare i generationer. 

Bolagen som finns i vår grupp arbetar mycket självständigt. Vi kräver dock två saker: förstklassig kundservice och förstklassigt affärsmannaskap. Vi tror nämligen att dessa egenskaper inte bara skapar långsiktig framgång och lönsamhet utan även utgör ett fundament för sunt företagande. 

I företagsgruppen ingår bolag såsom Armatec koncernen, Armaturjonsson, Erab (Elektro-Relä AB), Kruge Piping Systems Group, CM Hammar, SGP Varmeteknikk, Rec Indovent och Elektrokyl Energiteknik. Ernströmgruppen omsätter ca 1,5 miljarder kronor och har över 400 anställda.

FAKTA OM ERNSTRÖMGRUPPEN:

Grundades:

1918

Bolag inom gruppen:

19 st

Säte:

Göteborg

Omsättning:

Ca 1,6MDR SEK 

Anställda:

Ca 550

Sök och läs mer om våra produkter här