Kunskapsbank

Smarta system med prefabriceringsmöjligheter

Standard eller speciallösningar

Att välja RK Prefab innebär att ni sparar tid, pengar och miljö.

Tid är pengar och många gånger är tid en bristvara. Genom att välja en prefablösning från ReTherm Kruge sparar ni mycket värdefull tid. Låt oss konstruera, planera och montera så reduceras den effektiva installationstiden och ni kan tryggt arbeta vidare på projektet med övriga installationer.

Vi kan även prefabricera grövre rördimensioner för både stammar och stråk vilket gör att ni med fördel kan välja oss som helhetsleverantör till hela projektet.

Planering av fördelarskåp

ReTherm Kruge har lång och gedigen erfarenhet av konstruktionslösningar vilket innebär teknisk vägledning när vi börjar ett bostadsprojekt. Vi utgår från beskrivningstext, ritningar eller skisser för att bestämma vad som skall ingå i fördelarskåpen och hur många avstick fördelarna skall ha. Med dessa förutsättningar kan vi avgöra vilken bredd fördelarskåpen måste ha och kan lämna ett pris på kompletta prefabricerade fördelarskåp.

Vårt breda sortiment gör att vi oftast kan erbjuda en lösning som passar ditt företag bäst avseende rörmaterial och kopplingsmetod från fördelarna. Vi kan erbjuda både instickskopplingar eller presskopplingar till våra 16mm PEX och alupex-rör. Eller klämringskopplingar till värmeskåp.

Gällande T-rör för stam som ofta passerar genom skåpen kan vi erbjuda smarta lösningar med både press- och instickskopplingar som är färdigmonterade vid leverans. Förberedelse för VVC-ledning är absolut inget problem att utföra men det är viktigt att vi planerar detta för prefabricering av skåp.

Flexibilitet

Vår prefabavdelning är alltid flexibel och vi kan montera in era vattenmätare i våra fördelarskåp. Det viktigaste är att vi får med oss själva montaget i planeringen då detta sparar tid för alla parter. Om ni är osäkra kan vi enkelt montera in en passbit som ni sedan demonterar och installerar vattenmätare då skåpen är färdiga på plats.

För att undvika onödiga reklamationer finns möjligheten att leverera ut skåpsluckor i efterhand till varje separat projekt vilket kan spara både tid och pengar.

Leveranssäkerhet

Vår ambition är att alltid hålla en excellent servicegrad och fördelarskåp är inget undantag. Vi lagerhåller därför många skåpsmodeller vilket krymper leveranstiden och skapar ett effektivare flöde. Leveranstiden på fördelarskåp varierar men tillsammans med våra logistiska samarbetspartners och vår dedikerade prefabpersonal försöker vi alltid hålla nere tiden från orderdatum till leveransdag. Allt för att skapa ett effektivare bostadsprojekt.

Armaturjonsson Tappvattenskåp / Värmeskåp

ReTherm Kruge erbjuder flera olika standardskåp för värme och tappvatteninstallationer men också måttanpassade fördelarskåp helt efter dina önskemål.
Välj mellan instickskopplingar, presskopplingar eller klämringskopplingar till fördelaren.
Samtliga fördelarskåp håller högsta kvalitet och uppfyller alla de krav och normer som Säker vatten ställer.

Armaturjonsson Schaktfördelare

För att bespara montering av fördelarskåp i varje lägenhet kan lösningen vara schaktfördelare i trapphuset. Installera en schaktfördelare på varje våningsplan med anslutningar till samtliga lägenheter.

  • En snabb och kostnadseffektiv installation

  • Alla skarvar på ett ställe i trapphuset

  • Hållbart sätt att bygga, lägre CO2

  • Lättillgängligt för avläsning av mätare och avstängning av ventiler

  • Kompatibelt med Vatette V6

  • Komplett med Sikla ”Klick-system”

Armaturjonsson blyfria fördelare med eurokona

Fördelarna som används till både schaktfördelare och tappvatten/värmeskåpen kan vara blyfria fördelare. Flexibla fördelare med eurokona på avsticken. Finns att välja med presskopplingar, instickskopplingar eller klämringskopplingar till avsticken.
O-ring som tätning.

Armaturjonsson Golvvärmeskåp

  • Kompletta med fördelare och shunt

  • Alla prefabricerade fördelarskåp är monterade med avstäningsventiler i vinkel, genomföringar, plastlock och dräneringspaket.

PP

Vi kan prefabricera enkla och mer komplicerade konstruktioner i PP. Det kan vara att vi svetsar i en rörbit i en rördel eller svetsar ihop fördelningsrör för olika system till mer komplicerad tillverkning enligt måttsatt ritning. Vår prefab personal använder modern svetsutrustning från 20-250mm dagligen. Helst vill vi ha framförhållning så att vi kan planera in jobben, men ibland krävs en akut insats och då löser vi oftast det med.