Warning: Undefined variable $headvid in /home/rethermk/public_html/wp-content/themes/seodr/template-simplehead.php on line 52

Våra leverantörer

 

Aquatherm

Aquatherm grundades 1973 av Gerhard Rosenberg och de första åren höll man mest på med golvvärme, men Gerhard hade en idé om att kunna göra ett rörsystem i PP. 1981 lanserade Aquatherm ett rörsystem i PP under varumärket Fusiotherm och den gröna färgen blev ett varumärke för Aquatherm.

Idag är företaget marknadsledande när det gäller innovation och utveckling av nya rörsystem i PP och man har byggt upp en väldigt modern fabrik i Attendorn, Tyskland. Redan 2015 presenterade man en EPD för sina produkter och de visar att PP har ett lågt klimatavtryck jämfört med traditionella rörmaterial som koppar och stål. Företaget drivs vidare av Gerhards 3 söner som har ett stort intresse för miljö och hållbar utveckling.

Spirotech

Spirotech är ett företag som specialiserat sig på lösningar för luft- och vattenrening inom VVS-branschen. Företaget grundades 1975 i Nederländerna och har sedan dess vuxit till att bli en global aktör med 270 anställda och har försäljning i över 70 länder.

Spirotech lägger stor vikt vid forskning och utveckling för att ständigt förbättra sina produkter. Företaget har ett eget testcenter där de testar sina produkter under verkliga förhållanden för att säkerställa högsta kvalitet och effektivitet.

Spirotech har ett miljövänligt synsätt och strävar efter att minska energiförbrukningen och öka hållbarheten i sina produkter och processer. De har bland annat utvecklat en avluftare med en automatisk funktion för att minska energiförbrukningen.

Sikla

Under mer än fem decennier har Sikla, proaktivt och gradvis, utvecklat produkter för rörinstallationer. Resan har gått från bockade stålfästen brukade svetsas, borras och målas, på sajt, vid en arbetsbänk med skruvstäd till dagens modulära och tidsbesparande montagesystem, men gamla traditioner finns fortfarande kvar så Siklas resa med att utveckla modulära installationssystem har bara börjat, ineffektiv serviceinstallation styr fortfarande många byggarbetsplatser runt om i världen.

Sikla grundades 1967 av Sighart Klauß. Från början var Sikla bara verksamma i Tyskland, Österrike och Schweiz, men idag har man blivit en företagsgrupp med cirka 750 anställda i 17 länder. Sikla är fortfarande helt familjeägt och drivs idag av grundarens söner Dieter och Reiner Klauß.

Fränkische

Fränkische är ett familjeägt företag som grundades 1906 och drivs nu av Julius Kirchner. Idag är de globalt representerade med 19 produktions- och försäljningsanläggningar över hela världen med ca 5000 anställda, varav ca 1900 st. i Tyskland där de har sitt huvudkontor.

Fränkische är en branschledande tillverkare av korrugerade rörsystem för dränering, elektriska installationer, byggnadsteknik, fordon och industriella applikationer. De är ett innovativt och tillväxtorienterat medelstort företag som är familjeägt. Fränkische fokuserar på design, tillverkning och marknadsföring av högkvalitativa och tekniskt överlägsna produkter.