Sortiment

Alupex/Pex rör

 

Alpex och Turatec – diffusionstäta flerskiktskompositrör

 

Tre lager för de högsta kraven på funktion och livslängd

ReTherm Kruges Fränkische flerskiktskompositrör för tappvatten och värmesystem består av tre lager. Insida och utsida är tillverkad i plast (PEX/PE/PE-RT) och kärnan av en flexibel och stumsvetsad aluminium. Dessa tre lager är förankrade i varandra med ett speciallim som gör att röret blir en homogen enhet och motsvarar de högsta kraven beträffande funktion och livslängd.

Stumssvetsningsprocessen gör att aluminiumskiket har en konstant tjocklek, vilket medför att röret blir lika böjbart åt alla håll och att svetsskarven håller även vid höga belastningar.

Lämpliga för livsmedel och värmesystem

Alla flerskiktskompositrör från Fränkische är lämpliga för livsmedel och innehåller inga ämnen som är skadliga för människor. Dessutom är alla rör 100 % diffusionstäta för syre och lämpar sig väl för värmesystem. För vattenkvaliteten är renlighet och bra planering av rörsystemet viktigt. Rören levereras därför med proppade rörändar för att skydda mot bakterier och smuts.

Alupex/Pex rör

ReTherm Kruge Alupex

Turatec Multi-rör har ett inner- och ytterlager av PE-RT. Röret finns i dimension 16–32 mm och säljs

  • i raka längder på 3,2 m och 5 m
  • på rulle om 50–200 m beroende på dimension.

I sortimentet ingår även RIR (Rör-i-Rör) och isolerade rör på rulle. De många varianterna gör röret mycket användbart till både stammar, stråk och kopplingsledningar.

Alpex L

Alpex L är ett Alupexrör från ReTherm Kruge med ett innerlager av PEX och ett ytterlager av PE. Alpex L finns i dimensionerna 40–75 mm och säljs i raka 5-meterslängder. Rören används till stammar eller stråk.

Tomas Glaerum

Kontakta produktchef

Tomas Glaerum

Teknisk Chef & Produktchef Rörsystem

0102 200 210
E-post