Warning: Undefined variable $headvid in /home/rethermk/public_html/wp-content/themes/seodr/template-simplehead.php on line 52
Dokumentation

Sortiment

Instickskopplingar

Förenklar installationen

 

Alpex-plus® – en enklare koppling!

Under de senaste åren har tekniken för att sammanfoga rör för VVS system utvecklats konstant. Utvecklingen har gått från svetsning och lödning av metalliska material till gängor och kopplingar i kompositmaterial. Den senaste tidens utveckling har gett en ny typ av kopplingar dvs. instickskopplingar. Den innovativa Fränkische Alpex-plus instickskopplingen i dimensionerna 16, 20 och 26 mm utmärker sig genom den säkra och genomtänkta designen som underlättar montagearbetet för installatören. Högkvalitativa material och en innovativ säkerhetsindikator ger tillförlitlighet och trygghet. Reducerad installationstid genom den innovativa instickskopplingen i smidig design samt full kompabilitet med alla Fränkische kompositrör i dimensionerna 16 – 32 mm gör Alpex-plus till förstahandsvalet. I tillägg till DVGW godkännande, som verifierar den höga kvalitén i Alpex-plus systemet ger vi även en 10 årig garanti för hela Alpex-plus sortimentet. Den innovativa gröna indikatorn gör så att man ser om röret har tryckts in tillräckligt långt i kopplingen.

Snabbt, enkelt och säkert

Alpex-plus kopplingar är snabba och enkla att installera: kalibrera/grada (med samma verktyg), tryck in röret – klart.

Det bekväma arbetssättet underlättar och påskyndar arbetet markant. Tack vare den unika designen är Fränkische instickskopplingar särskilt lämpliga för installationer i trånga utrymmen. Den innovativa designen möjliggör en enkel och god isolering av rörsystemet då man kan skjuta isoleringen över den kompakta kopplingen. Använder man kopplingen tillsammans med förisolerade Alpexrör kan man mycket enkelt få ett komplett isolerat system.

Säkra kopplingar

Vi använder bara de bästa materialen för den innovativa Alpex-plus kopplingen samt presskopplingen Alpex F50 PROFI. Basen är tillverkad av högvärdig polyphenylsulfone (PPSU) plast. Detta material är testat i rymden och har väldigt god slagtålighet och innehåller inga skadliga ämnen. Gängade övergångar och skruvkopplingar är tillverkade av avzinkningshärdig mässing enligt standarden DIN EN 12164. Vi använder rostfritt stål för hylsan och gripringslåsningen vilket gör den särskilt lämplig för tuffa miljöer. Den nya instickskopplingen har en innovativ indikator som visar när röret är helt och fullt instucket i kopplingen. Röret är korrekt sammanfogat då indikatorn på kopplingen blir grön.

ReTherm Kruge erbjuder installatören ett komplett och genomtänkt produktutbud. Genom kompabiliteten kan installatören välja att antingen använda den beprövade presskopplingen Alpex F50 PROFI eller den nya instickskopplingen Alpex-plus. Båda kopplingarna passar till alla Fränkische rör.

Kristofer Bergenwall

Kontakta produktchef

Kristofer Bergenwall

Produktchef Prefab

0102 200 217
E-mail