Dokumentation

Sortiment

Instickskopplingar

Utvecklade för förenklad installation

 

Alpex-Plus® – en enklare koppling!

Under de senaste åren har tekniken för att sammanfoga rör för VVS-system utvecklats konstant. Utvecklingen har gått från svetsning och lödning av metalliska material till gängor och kopplingar i kompositmaterial. Den senaste tidens utveckling har ett en ny typ av kopplingar på marknaden: instickskopplingar.

Högkvalitativa material och smart design

Den innovativa Fränkische Alpex-Plus-instickskopplingen finns i dimensionerna 16, 20 och 26 mm. Kopplingen utmärker sig genom den säkra och genomtänkta design som underlättar monteringsarbetet för installatören. Den gröna indikatorn gör så att man enkelt ser om röret tryckts tillräckligt långt in i kopplingen.

Högkvalitativa material och en smart säkerhetsindikator ger hög tillförlitlighet. Instickskopplingen ger reducerad installationstid och full kompabilitet med alla Fränkisches kompositrör i dimensionerna 16–32 mm.

I tillägg till DVGW-godkännande, som verifierar den höga kvaliteten i Alpex-Plus-systemet, ger vi även en garanti på 10 år för hela Alpex-Plus-sortimentet.


Warning: Undefined array key 1 in /home/rethermk/public_html/wp-content/themes/seodr/template-flexible-content.php on line 127

Snabb och enkel installation

Alex-Plus-kopplingar är både snabba och enkla att installera:

  1. Kalibrera eller grada med samma verktyg
  2. Tryck in röret
  3. Klart!

Det bekväma arbetssättet underlättar och påskyndar arbetet markant. Tack vare den unika designen är Fränkische instickskopplingar särskilt lämpliga för installationer i trånga utrymmen. Designen möjliggör också en enkel och god isolering av rörsystemet då du kan skjuta isoleringen över den kompakta kopplingen. Använder du kopplingen tillsammans med förisolerade Alpexerör kan du mycket enkelt få ett komplett isolerat system!

Innovativa och säkra kopplingar

Vi använder bara de bästa materialen för Alpex-Plus-kopplingen och presskopplingen Alpex F50 Profi. Basen är tillverkad av högvärdig PPSU-plast, och hylsa och gripringslåsning i rostfritt stål. Materialet har mycket god slagtålighet, innehåller inga skadliga ämnen och är testat i rymden. Gängade övergångar och skruvkopplingar är tillverkade av avzinkningshärdig mässing enligt standarden DIN EN 12164. Kopplingarna lämpar sig särskilt väl för tuffa miljöer.

Instickskopplingen har en innovativ indikator som visar när röret är helt och fullt instucket i kopplingen. Röret är korrekt sammanfogat då indikatorn på kopplingen blir grön.

 

Komplett och genomtänkt produktutbud

Vi på ReTherm Kruge erbjuder produkter med smart kompabilitet – du kan välja att antingen använda den beprövade presskopplingen Alpex F50 Profi eller vår nya instickskoppling Alpex-Plus. Båda kopplingarna passar till alla Fränkische rör.

Tomas Glaerum

Kontakta produktchef

Tomas Glaerum

Teknisk Chef & Produktchef Rörsystem

0102 200 210
E-post