Din order

Sprinklersystem

Sprinklersystem

Globe Sprinkler, Rillade rörsystem, och Firestop red pipe

Sprinklersystem

ReTherm Kruge erbjuder ett stort och heltäckande sortiment av sprinklerhuvuden, tillbehör, och rörsystem för ett komplett sprinklersystem. Våra produkter är av hög kvalitet och har godkännanden därefter. Utforska sortimentet nedan och i vår produktsök, eller ladda ner en broschyr längst ned på sidan. 

Globe Sprinkler

Sedan 2016 är ReTherm Kruge partner med Globe Fire Sprinkler Corporation. Globe är en 103-årig producent av både sprinkler och sprinklerventiler. Sedan introduktionen av den första Globe-utgåvan "A" Sprinkler, år 1914, har Globe namnet levt kvar med en stark identitet och ett innovativt tänk. Globe blev det första amerikanska företaget som använde sig av både 5 mm och 3 mm glasbulber för sina kommersiella sprinkler och bostadssprinkler.

År 2014 mottog Globe utmärkelsen Prosperity Award av staten Michigan. Utmärkelsen ges till bolag som representerar styrka, innovation, tillväxt och samhällsutveckling.

  Globe Fire Sprinkler Corporations logotyp

 

 

 

 


Bostadssprinkler

ReTherm Kruge har ett brett sortiment av sprinkler för bostäder. I sortimentet finner du:

  • Pendenthuvud

  • Horisontella sidovägghuvuden

  • Dolda sprinklerhuvuden

  • Globes egna Millenium Flush pendent 

Bostadshus med ReTherm Kruges produkter

 

ReTherm Kruges Globe sprinklerhuvud GL3010 i mässing      Sprinklerhuvud GL4231 från ReTherm Kruges Globe sprinkler sortiment Sprinklerhuvud GL4248 Millenium Flush sprinklerhuvud GL4906 sprinklerhuvud dold med vit täckkåoa från ReTherm Kruge

  

 


Sprinkler för kommersiell användning

 

Quick Response

En serie med högpresterande quick response sprinklerhuvuden med 3 mm glasbulber. Alla quick response sprinklerhuvuden har en 3 mm bulb, förutom Quick Response Millenium pendent, som har en 2,5 mm bulb

 

Standard Response

En serie med sprinklerhuvuden för riskklass Light Hazard (LH). Alla Standard Response huvuden för kommersiellt bruk har 5 mm glasbulber. 

 

 


Extended Coverage sprinklerhuvuden

En serie sprinklerhuvuden med Extended Coverage för både Light Hazard (LH) och Ordinary Hazard (OH). Nedan kan du se en GL5628.

 

GL5628 sidovägg extended coverage sprinklerhuvud från ReTherm Kruges sprinkler sortiment från Globe

 

 

 


Sprinklerhuvuden för förvaring/lagerutrymmen

Sprinklerhuvuden som är konstruerade för förvaring och lagerutrymmen. Används när trycket i systemet är lågt och då installation av en pump hade varit nödvändigt för att installera sprinklerhuvuden med mindre öppningar. Nedan ser du en GL1160.

GL1160 standard response sprinklerhuvud för lagerutrymment från ReTherm Kruge och Globe

 

 


Torrsprinkler

Quick Response och Standard Response sprinkler för torra applikationer, t.ex. i utrymmen med låga temperaturer, eller i utrymmen där främmande objekt kan täppa till vanliga sprinklerhuvuden. Nedan ser du en GL5635.

torrsprinklerhuvud gl 5635 från ReTherm Kruges Globe sortiment

 

 


Tillbehör

ReTherm Kruge tillhandahåller även ett stort utbud av tillbehör, såsom sprinklerskåp, ett stort urval av täckbrickor, och sprinklernycklar. Nedan ser du ett sprinklerskåp.

Sprinklerskåp för ReTherm Kruges Globe sprinkler sortiment

 

 


Rillat Rörsystem

Ett heltäckande sortiment av rillade stålrör och kopplingar med FM och SBSC godkännanden. Kan även användas i värme och kylsystem.

 

PJE Pipe är ett tunnväggigt rillat lättviktsrör som är lämpligt på sprinkler, värme- och kylsystem.

Rörsystemet är godkänt för användning i sprinkleranläggningar enl. SS-EN 12845, våtsprinkler över mark. FM-godkänt upp till DN 200 enl. FM-1630 (id 3047070)

Rillat rör från ReTherm Kruge med böj

 

 


Firestop red pipe

Ett rörsystem för sprinkleranläggningar är tillverkat av Polypropen (PPR-80) med inbyggd brandhämmare och fiberförstärkt kärna vilket ger rören unika egenskaper. Precis som övriga rörsystem av PP material används fusionsteknik vid svetsning vilket gör installation och montering både enkel och smidig. Red Pipe sprinklersystem är helt korrosionsfritt och säkerställer därför funktionen i hela anläggningen just när du behöver den som mest. Ett nästan helt underhållsfritt sprinklersystem för framtiden. Detta kallar vi innovativ brandsäkerhet.

Läs mer om Firestop red pipe här

 

Firestop red pipe rör och climatherm blue pipe rör med upphängning från ReTherm Kruge