Fränkische

Fränkische Rörsystem

Alupex, Pex, och PE-RT rör för värme och tappvatten

Alupex Rörsystem

Ett stort sortiment med hög kvalitet

Alupex rörsystemet från ReTherm Kruge står för hög kvalitet, lång livslängd och stor flexibilitet. Anpassat för både tappvatten och värmesystem och finns tillgängligt i dim. 16 - 75 mm vilket ger möjligheter även på större projekt. Sortimentet är heltäckande med rördelar av främst PPSU med gängor i avzinkningsbeständig mässing som garanterar snabba och pålitliga installationer.

 

  Alupex rör från Fränkische och ReTherm Kruge  

 

Alpex & Turatec – Diffusionstäta flerskikts kompositrör

ReTherm Kruges Fränkische flerskikts kompositrör för tappvatten och värmesystem består av 3 lager: Insida och utsida är av plast (PEX/PE/PE-RT) och kärnan av en flexibel, stumsvetsad aluminium. Dessa 3 lager är förankrade i varandra med ett speciallim som gör att röret blir en homogen enhet och motsvarar de högsta krav beträffande funktion och livslängd. Stumsvetsningsprocessen gör att aluminiumskiktet har en konstant tjocklek runt om, vilket medför att röret blir lika böjbart åt alla håll och svetsskarven håller även vid höga belastningar. Renlighet och bra planering av rörsystemet är viktigt för vattenkvalitén. Rören levereras därför med proppade rörändar för att skydda mot bakterier och smuts. Alla flerskikts kompositrör från Fränkische är lämpliga för livsmedel och innehåller inga ämnen som är skadliga för människor. Dessutom är alla dessa kompositrör 100% diffusionstäta för syre, vilket är särskilt viktigt i värmesystem.

Turatec® Multi

Turatec Multi röret har ett inner- och ytterlager av PE-RT. Röret finns i dim. 16 - 32 mm och säljs både i raka 3,2 m och 5 m längder eller på rullar om 50 - 200 m, beroende på dimension. I sortimentet ingår även RIR (Rör-i-Rör) och isolerade rör på rulle. De många varianterna gör röret mycket användbart till både stammar/stråk och kopplingsledningar.

 

Genomskärning av Turatec Multi rör från ReTherm Kruge

 

Alpex L

Ett alupex rör från ReTherm Kruge med ett innerlager av PEX och ett ytterlager av PE. Alpex L finns i dim. 40 - 75 mm och säljs i raka 5-meters längder. Detta rör används till stammar/stråk.

 

Alpex L rör från ReTherm Kruge i genomskärning


Pex Rörsystem

Pex rören från ReTherm Kruge gör hela systemet komplett och erbjudandet mycket konkurrenskraftigt. Samtliga Pex rör tillverkas av Fränkische med 5 lager efter den allra senaste produktionsteknologin. Dessa Kombirör är lämpade för både tappvatten och värmesystem och finns tillgängliga i dim. 16 - 20 mm. Pex rören levereras på rulle med eller utan skyddsrör och kan även beställas i isolerat utförande.

Pexrör, eller kombirör i bunt från ReTherm Kruge

 

 

FF - Therm ML5 PROFI Pex

Diffusionstäta Kombirör av högsta kvalitet

Fränkische Kombirör från ReTherm Kruge lämpar sig främst för tappvatteninstallationer då rören är smidiga och enkla att montera och uppfyller alla de krav som ställs på modern installationsteknik. Kärnan i Pex rören är flexibel vilket gör materialet följsamt och smidigt vid installation. Renlighet och bra planering av rörsystemet är viktigt för god vattenkvalitet. Rören levereras därför med proppade rörändar för att skydda mot bakterier och smuts. Alla Kombirör från Fränkische är lämpliga för livsmedel och innehåller inga ämnen som är skadliga för människor. Dessutom är Pex rören 100 % diffusionstäta för syre,vilket gör att de fungerar utmärkt även i värmesystem.

 

Kopplingar till ML5 PROFI Pex

ReTherm Kruge erbjuder full flexibilitet när det gäller kopplingar till Pex rörsystemet. Detta innebär att man kan använda våra vanliga presskopplingar och instickskopplingar i dimension 16 - 20 mm.

Alpex L koppling från ReTherm Kruge

Läs mer om alla ReTherm Kruges kopplingar till Alupex, Pex och kombirören här